Go Back
+ servings

Rabarberkompot (ovnbagt)

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 3 dl
Udskriv

Ingredienser

  • 300 gr rabarber
  • 125 gr rørsukker (alm. sukker kan også bruges)
  • 1 vaniljestang (eller 1 tsk vaniljepulver)
  • 2 tsk kartoffelmel (kan udelades)

Sådan gør du

  • Skyl rabarberne, skær dem i mindre stykker og kom dem i et ildfast fad med bagepapir i bunden. 
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene ud i ca 1 spsk af sukkeret.
  • Bland vaniljesukkeret med resten af sukkeret og kartoffelmelet og drys det over rabarberne i fadet. Læg også de tomme vanillestænger ved rabarberne – de afgiver masser af smag.
  • Bag det hele i ovnen ved 150 °C (alm. ovnfunktion) i ca 25-30 minutter. 
  • Rør rundt et par gange undervejs. Kompotten er færdig, når rabarberstykkerne er møre og det hele kan røres til en jævn kompot.
  • Fisk vaniljestængerne op og kassér dem. 
  • Opbevar kompotten på køl med låg. Den kan fint holde sig i et par uger.

Noter

Kartoffelmelet kan udelades, men det hjælper med til at “jævne” kompotten og gøre den cremet og lækker, så den ikke bliver alt for tynd.