Go Back
+ servings

Kartoffelsalat med kylling og bacon

Hviletid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 600 gr små kartofler med skræl
  • 2 stk kyllingebryst uden skind og ben (der kan også bruges en rest stegt kylling)
  • 1 pk bacon i tern
  • 3 dl creme fraiche 9-18 %
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 tsk sød sennep (kan udelades)
  • 8 stk syltede drueagurker skåret i tern (kan udelades)
  • 5 spsk eddikelage fra drueagurkerne (eller efter smag)
  • 1 bdt friskhakket purløg
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne og kog dem lige netop møre i letsaltet vand. Lad kartoflerne afkøle let og skær dem i mundrette tern. 
  • Lad kartoflerne afkøle let og skær dem i mundrette tern. Man kan pille kartoflerne, men vi spiser dem nu gerne med den tynde skræl på. 
  • Kog eller steg kyllingebrysterne, lad dem afkøle og skær dem i små stykker. 
  • Steg bacontern sprøde på en varm stegepande og lad dem afdryppe på køkkenrulle. 
  • Rør dressingen sammen af creme fraiche, mayonnaise, sennep, evt. syltede agurker, eddike og purløg og smag til med salt og peber. 
  • Bland kartofler, kylling og bacontern i dressingen men gem lidt bacon til pynt. 
  • Lad salaten trække på køl i ca 30 minutter men gerne længere. Inden servering vendes kartoffelsalaten rundt og der pyntes med bacontern og et grønt drys purløg.

Noter

Bruger man ikke syltede agurker, så kan eddikelagen fra agurkerne erstattes af en 1-2 spsk eddike (alm. eddike, hvidvinseddike, æbleeddike eller lign) og sukker efter smag.