Go Back
+ servings

Påskekage (gulerodskage)

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 8 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 100 gr brun farin
  • 75 gr sukker
  • 1,25 dl smagsneutral olie
  • 2 æg
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nellike (kan udelades)
  • 1 nip salt
  • 150 gr hvedemel
  • 2 revne gulerødder (ca 150 gr)
  • 50 gr valnødder (grofthakkede)
  • 50 gr rosiner

Flødeostecreme

  • 300 gr flødeost naturel
  • 100 gr flormelis (eller efter smag)
  • revet skal af 1 usprøjtet citron
  • saft af ½ citron
  • desuden - små påskeæg til pynt

Sådan gør du

  • Pisk brun farin, sukker og olie sammen i en skål. Tilsæt herefter æggene og pisk til blandingen er skummende og cremet. 
  • Sigt natron, kanel, nellike, salt og hvedemel sammen og vend det i dejen. 
  • Tilsæt revne gulerødder, hakkede valnødder og rosiner til dejen. 
  • Fordel dejen i en springform (ca 20 cm), som er smurt eller foret med bagepapir.
  • Bag kagen ved 190 °C varmluft (200 °C alm ovn) i ca 60 minutter, eller indtil den er helt gennembagt. Mærk evt. efter ved at stikke en tandstikker eller lign. ned i midten af kagen. Lad kagen afkøle på bageristen. 
  • Rør flødeost, flormelis, citronskal og citronsaft sammen til en glat flødeostecreme. Smag til - måske skal der bruges lidt mere eller mindre flormelis. 
  • Del den afkølede gulerodskage i 2 bunde og fordel halvdelen af flødeostecremen på den ene bund. Læg den anden kagebund ovenpå som låg og fordel resten af flødeostecremen på toppen. 
  • Pynt med små påskeæg og lad kagen stå på køl indtil servering.  

Noter

Man kan selvfølgelig fordele dejen i en hvilken som helst rund eller firkantet ildfast form. Vær dog opmærksom på, at bagetiden kan variere alt efter hvor stort eller lille fadet er.