Go Back
+ servings

Flammkuchen med løg og skinke

Hæve- og bagetid: 1 time 10 minutter
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Antal: 1 stk
Udskriv

Ingredienser

  • ½ pk gær
  • 1 dl vand (lillefingervarmt)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olie
  • 200 gr hvedemel (gerne pizzamel eller Tipo 00)
  • 1 dl creme fraiche 9-18 %
  • 1 stort løg (skåret i tynde ringe)
  • 1 pk lufttørret skinke (5-6 skv)
  • frisk eller tørret rosmarin

Sådan gør du

  • Rør vand og gær sammen i en skål og tilsæt salt, sukker og olie. 
  • Tilsæt melet og ælt til dejen er blank og smidig. Måske skal der bruges lidt mere eller mindre mel. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  • Varm ovnen op til 225 °C (alm. ovn - ikke varmluft). Sæt en bageplade eller en pizzasten ind i ovnen og lad den varme op sammen med ovnen.
  • Rul dejen tyndt ud på et stykke bagepapir og fordel creme fraiche i et tyndt lag på dejen. Herefter fordeles løg i tynde skiver og skinke i mindre stykker. Til sidst drysses med rosmarin.
  • Tag den varme bageplade eller pizzasten ud af ovnen og træk den rå flammkuchen over på pladen vha. bagepapiret. 
  • Bag i 10-12 minutter ved 225 °C (alm. ovn - ikke varmluft) til creme fraichen er let souffleret, skinken er gylden og dejkanterne er lysebrune og gennembagte. Server varm eller lun.

Noter

En flammkuchen kan serveres både varm og lun og faktisk kan den også snildt spises kold. Bliver der rester, er de derfor helt oplagte i madpakken dagen efter.