Go Back

Rabarbersirup

Samlet tid: 35 minutter
Udskriv

Ingredienser

  • 250 gr rabarber
  • ½ dl vand
  • 125 gr sukker

Sådan gør du

  • Skær rabarberne i små stykker og kom dem i en gryde sammen med vandet. 
  • Bring gryden i kog og lad rabarberne simre i ca 15 minutter, til de har afgivet saften. Rør et par gange undervejs. 
  • Hæld rabarberne i en finmasket sigte og si saften over i en lille gryde. Kom sukker i gryden og bring den i kog ved svag varme.
  •  Lad saft og sukker koge i ca 15-20 minutter til en let tyk sirup – den tykner en smule mere, når den afkøles.
  • Hæld siruppen på et skoldet glas – der bliver ca 1½ dl sirup og den kan holde 3-4 uger på køl.

Noter

Siruppen kan tilsættes vanille ved at mase kornene fra en vanillestang ud i sukkeret og lade den tomme vanillestang koge med sammen med rabarberstykkerne.