3friske majskolber(eller 400 gr frosne majskerner)
1stor kartoffel(skrællet og skåret i tern)
1frisk rød chili(renset for kerner og finthakket)
7dlgrønsagsbouillon(evt. vand + bouillonterning)
1dlhvidvin(kan erstattes af bouillon)
1dlmadlavningsfløde eller mælk
citronsaft
salt og peber
Sådan gør du
Varm olien op i en gryde og sauter løg, hvidløg og forårsløg heri. Gem evt. lidt af den grønne top fra forårsløgene til pynt.
Skær majskornene af kolberne med en skarp kniv. Det er nemmest, hvis majskolberne stilles på højkant, så man bare kan føre kniven nedad og skære række efter række af.
Tilsæt majs, kartoffeltern, frisk chili til gryden og sauter et par minutter.
Hæld bouillon og hvidvin i gryden og bring gryden i kog under låg.
Lad suppen simre i ca 15 minutter og blend den glat med en stavblender eller i en almindelig blender.
Tilsæt fløde eller mælk og smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
Server evt suppen med forårsløg, majskerner og måske et drys chili.
Noter
Det smager supergodt at bruge majs fra friske majskolber til suppen, men udenfor sæsonen kan man sagtens bruge frosne majs.