Go Back
+ servings
Tærte med blomkål

Tærte med blomkål og parmesan

Bagetid: 40 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 rulle fersk tærtedej (eller 1 portion hjemmelavet tærtedej)
  • 1 lille blomkålshoved
  • 6 æg
  • dl creme fraiche
  • frisk eller tørret timian (ca 2 tsk tørret timian)
  • friskrevet parmesan
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Læg tærtedejen i et tærtefad. Prik dejen og forbag den efter anvisning på emballagen 
  • Imens deles blomkålen i mindre buketter, som gives et hurtigt opkog (ca 2 minutter) i en gryde med letsaltet vand. 
  • Hæld blomkålen i en sigte og lad den afdryppe. 
  • Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med creme fraiche, timian, salt og peber til en ensartet masse. 
  • Fordel blomkålsbuketterne i den forbagte bund, krydr med salt og peber og hæld æggemassen over. 
  • Drys tærten med friskrevet parmesanost - andre former for revet ost kan også bruges - og pynt evt. med et par kviste frisk timian på toppen. 
  • Bag tærten ved 190 ° (varmluft) i ca 30-40 minutter, eller indtil tærten er gylden og æggemassen har sat sig. 
  • Server tærten varm eller lun med salat til. 

Noter

Bliver der rester, så kan tærten sagtens spises kold (eller genopvarmes) dagen efter. Tærten kan også fryses uden problemer.