Go Back
+ servings

Hveder med kardemomme

Hæve- og bagetid: 1 time 45 minutter
Samlet tid: 2 timer 10 minutter
Antal: 24 stk
Udskriv

Ingredienser

  • dl vand (lillefingervarmt)
  • dl mælk (lillefingervarmt)
  • 1 pk gær
  • 2 æg
  • 3 tsk groft salt
  • 3 tsk sukker
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 100 gr blødt smør
  • 1 kg hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)

Sådan gør du

  • Hæld vand og mælk i en skål og opløs gæren heri.   
  • Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme, smør og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
  • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og form den til 24 boller. Placer bollerne med ca 2 cm’s mellemrum på en bageplade/bradepande beklædt med bagepapir. 
  • Sæt et ildfast fad/skål i bunden af den SLUKKEDE ovn og hæld kogende vand fra elkedlen eller lign. i fadet. Sæt herefter pladen med hvederne ind i midten af ovnen og luk ovnlågen. Lad hvederne hæve i dampen fra vandet i ca. 20-25 minutter.
  • Tag hvederne og fadet/skålen med vand ud af ovnen. Vandet skal ikke bruges længere. Tænd for ovnen og opvarm den til 200 °C.
  • Bag hvederne ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 15-20 minutter, indtil de er lysebrune og gennembagte. 
  • Ved servering halveres hvederne og ristes på brødristeren eller i ovnen. Server med smør, ost og marmelade. 
  • De hele hvedeknopper kan holde sig i 2-3 dage, hvis de pakkes godt ind. De kan desuden fryses.

Noter

Se også - 

 

Hveder med kanel

 

Krydderboller