Go Back
+ servings

Pasta med grønærte pesto

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 500 gr grønne ærter
  • revet skal af 1 usprøjtet citron
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • 400 gr frisk pasta
  • salt og peber
  • desuden oliven, feta og frisk basilikum til servering

Sådan gør du

  • Kom ærterne i en lille gryde, hæld vand ved til det lige netop dækker og bring gryden i kog. Lad ærterne koge et par minutter. 
  • Hæld vandet fra ærterne men gem ca. 1 dl af kogevandet. 
  • Kom ærterne i en foodprocessor sammen med citronskal, citronsaft og olivenolie og blend til en grov pesto. Man kan også bruge en stavblender. 
  • Spæd pestoen med kogevandet og blend til konsistensen er cremet og lækker. Smag til med salt og peber. 
  • Kog pastaen efter anvisning på pakken og lad den afdryppe. 
  • Bland den varme pasta med ærtepestoen og anret den på tallerkner. 
  • Pynt med oliven, feta og friske basilikumblade og server. 

Noter

Vil man ikke have en helt kødfri pastaret, så smager det supergodt at servere lidt sprødtstegt bacon, chorizo eller lufttørret skinke ovenpå pastaen.