Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Pasta med grønærte pesto
Samlet tid:
15
minutter
Antal:
4
personer
Udskriv
Ingredienser
500
gr
grønne ærter
revet skal af 1 usprøjtet citron
3
spsk
citronsaft
1
spsk
olivenolie
400
gr
frisk pasta
salt og peber
desuden oliven, feta og frisk basilikum til servering
Sådan gør du
Kom ærterne i en lille gryde, hæld vand ved til det lige netop dækker og bring gryden i kog. Lad ærterne koge et par minutter.
Hæld vandet fra ærterne men gem ca. 1 dl af kogevandet.
Kom ærterne i en foodprocessor sammen med citronskal, citronsaft og olivenolie og blend til en grov pesto. Man kan også bruge en stavblender.
Spæd pestoen med kogevandet og blend til konsistensen er cremet og lækker. Smag til med salt og peber.
Kog pastaen efter anvisning på pakken og lad den afdryppe.
Bland den varme pasta med ærtepestoen og anret den på tallerkner.
Pynt med oliven, feta og friske basilikumblade og server.
Noter
Vil man ikke have en helt kødfri pastaret, så smager det supergodt at servere lidt sprødtstegt bacon, chorizo eller lufttørret skinke ovenpå pastaen.