Go Back
+ servings
4,20 fra 10 stemmer

Mørbrad i flødesauce med estragon

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1-2 stk svinemørbrad
  • 2 spsk sød sennep
  • 2 spsk olie
  • 1 løg (finthakket)
  • 2 tsk tørret fransk estragon (2 spsk friskhakket estragon kan også bruges)
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl vand (eller mælk)
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk sød sennep
  • 2 tsk hvidvinseddike (kan erstattes af citronsaft)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Afpuds mørbraden og skær den ud i bøffer á ca 3 cm. Bank bøfferne let flade med håndroden.   
  • Smør et tyndt lag sød sennep på mørbradbøfferne og drys med salt og peber.
  • Varm olien op i en stegepande og brun bøfferne på begge sider, læg dem herefter i et ildfast fad. 
  • Sauter de hakkede løg på stegepanden - der burde stadig være lidt olie tilbage på panden - og tilsæt estragon.
  • Kom 1 spsk hvedemel på panden og bland det godt sammen med løg og estragon. Hæld herefter vand og fløde på den varme pande. 
  • Bring panden i kog under omrøring, så saucen jævnes og tykner let. Smag til med 1-2 spsk sød, fransk sennep, eddike eller citronsaft, salt og peber og hæld saucen over mørbradbøfferne i fadet. 
  • Sæt fadet i ovnen i ca 15 minutter ved 200 °C varmluft.
  • Drys evt lidt friskhakket estragon over fadet inden servering og server med ovnristede kartofler eller ris og dampede grønne bønner eller ærter.
Der kan sagtens tilsættes yderligere grønsager i form af fx porrer eller forårsløg i tynde ringe eller skivede champignons - svits grønsagerne på panden samtidig med det hakkede løg.