Go Back
+ servings

Rabarbermuffins

Bagetid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 100 gr rabarberstængler
  • 2 spsk sukker
  • 125 gr blødt smør
  • 125 gr sukker
  • 2 æg
  • 1 dl kærnemælk
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 200 gr hvedemel
  • evt flormelis til pynt

Sådan gør du

  • Skyl rabarberstænglerne og skær dem i stykker á ½-1 cm. Kom dem i en skål og drys 2 spsk sukker over. 
  • Pisk smør og 125 gr sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk grundigt imellem hvert æg. 
  • Kom kærnemælk i dejen og pisk igen. Bland vaniljesukker, bagepulver, salt og hvedemel og vend det i dejen sammen med mælken. 
  • Til sidst tilsættes rabarberne og dejen vendes forsigtigt rundt med en dejskraber. 
  • Fordel dejen i 8 store eller 12 almindelige muffinsforme og sæt dem evt. i en muffinplade af metal. Bag kagerne ved 200 °C (alm. ovn – ikke varmluft) i ca 20 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte. Tjek evt. om kagerne er gennembagte ved at stikke en tandstikker ned i midten. 
  • Lad kagerne afkøle på bageristen og pynt evt. med et drys flormelis inden servering.

Noter

Kagerne kan opbevares i flere dage i en plastpose eller lignende og de kan også fryses.