Go Back
+ servings

Lammekrone (rosastegt)

Hvile- og stegetid: 1 time 10 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 lammekroner á ca 500 gr pr stk
  • 4 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg (finthakket)
  • 2 spsk friskhakket rosmarin (tørret kan også bruges)
  • 1 spsk friskhakket timian (tørret kan også bruges)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Dup lammekronerne tørre med køkkenrulle. 
  • Rids fedtet på kronerne i tern med en skarp kniv men pas på med ikke at ridse ned i selve lammekødet.
  • Bland olivenolie, hvidløg, rosmarin, timian, salt og peber sammen og gnid lammekronerne godt ind i blandingen. 
  • Læg lammekronerne i et ildfast fad eller lign. og lad dem marinere i 15-30 minutter men meget gerne længere. Lammekronerne tager bestemt ikke skade af at marinere i et par timer på køl. 
  • Sæt fadet i ovnen og steg lammekronerne ved 175 °C varmluft i 20-30 minutter. Stegetiden afhænger af, hvordan man ønsker den færdige lammekrone tilberedt. 20 minutter = meget rød. 30 minutter = rosa. Vores fik 30 minutter.
  • Tag lammekronerne ud og lad dem hvile i 10-15 minutter under et stykke stanniol, inden de udskæres og serveres. 

Noter

Vi bryder os ikke om alt for rødt kød, så jeg lod vores lammekrone stege i 30 minutter, hvorefter den hvilede i 15 minutter inden udskæring. Resultatet var fint rosa og supermørt lammekød, hvilket var helt perfekt til vores smag.
Vær dog opmærksom på, at lammekroner kan variere i størrelse. Vores krone vejede 500 gr, men en lammekrone på 400 gr vil formentlig blive gennemstegt, ved en stegetid på 30 minutter og hviletid på 15 minutter.