Go Back
+ servings

Flødekartofler med timian

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 800 gr kartofler
  • 4 dl piske- eller madlavningsfløde
  • 100 gr revet cheddarost (mozzarella kan også bruges)
  • 2 tsk tørret timian
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver á ca. ½ cm tykkelse. 
  • Kom kartoflerne i en stor skål og hæld fløde, halvdelen af osten, timian, salt og peber i skålen. Vend godt rundt, så alle kartoflerne er dækkede af flødeblandingen. 
  • Placér kartoffelskiverne i et ildfast fad - enten liggende eller opretstående. Hæld evt. overskydende fløde fra skålen ud over kartoflerne. 
  • Dæk fadet til med stanniol og sæt det i ovnen i 30-45 minutter ved 200 °C varmluft. 
  • Tag fadet ud af ovnen, fjern stanniol og drys med resten af osten og evt. lidt ekstra timian. 
  • Sæt fadet tilbage i ovnen og bag i yderligere 30 minutter ved 200 °C varmluft. Server kartoflerne rygende varme.

Noter

I stedet for kun at bruge kartofler kan fadet også tilsættes diverse rodfrugter. Fx pastinakker, persillerødder, selleri, rødbeder, søde kartofler eller gulerødder. Rodfrugterne skal bare skrælles og skæres i tynde skiver ligesom kartoflerne.