Go Back
+ servings

Græsk kartoffelsalat

Bagetid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 600 gr små kartofler
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk tørret oregano (friskhakket oregano kan også bruges)
  • 1 rødløg
  • 2 peberfrugter (gerne forskellige farver)
  • 75 gr salatost (fetaost)
  • oliven (kan udelades)
  • friskhakket persille
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne, dup dem tørre og halver dem.  
  • Kom kartoflerne i en stor frysepose. 
  • Hæld olie, oregano, salt og peber i fryseposen og ryst posen godt, så det hele fordeles. 
  • Vend kartoflerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt den i ovnen ved 200 °C varmluft i ca 15 minutter. 
  • Skær peberfrugterne i strimler. Skræl løget og skær det i både. 
  • Kom peberfrugt og løg ned i den frysepose, som blev brugt til kartoflerne og ryst den godt. Der burde være olie og krydderier nok tilbage i posen til grønsagerne, men ellers kan der tilsættes lidt ekstra.
  • Tag bagepladen med kartoflerne ud af ovnen og skub dem lidt til side. Læg peberfrugter og løg på pladen og sæt den tilbage i ovnen. Lad det hele stege færdigt i ca 15-20 minutter, til kartoflerne er gyldne og peberfrugter og løg er møre. 
  • Anret de bagte kartofler, peberfrugter og løg på et fad eller i en skål. Pynt med feta og oliven og drys med friskhakket persille på toppen. 
  • Server den varme/lune salat til kød, gerne lammekød, eller grillmad.

Noter

Server salaten som den er, eller dryp med en lækker græsk inspireret olie-eddike dressing lige inden servering. Der er link til opskriften på en skøn dressing i teksten over opskriften.