Go Back
+ servings

Hamburgerkoteletter

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 hamburgerryg á ca 800-1000 gr
  • 1 æg
  • 2 dl rasp (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)
  • smør eller olie til stegning
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Klip nettet af hamburgerryggen og skær den i skiver á ca 1-1½ cm tykkelse. Sidder der meget fedt på hamburgerryggen kan den evt. trimmes let først. 
  • Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det samme med en gaffel. Kom rasp i en anden tallerken og bland det med lidt salt og peber. 
  • Vend først hamburgerkoteletterne i æg og derefter i rasp, så de bliver fint panerede på begge sider. 
  • Varm smør/olie op i en stegepande og steg de panerede hamburgerkoteletter i 3-5 minutter på hver side, til de er gyldentbrune og gennemstegte. Stegetiden afhænger lidt af tykkelsen på koteletterne. 
  • Hold evt. koteletterne varme i et fad i ovnen ved 100 °C efterhånden som de bliver færdigstegte og imens tilbehøret laves.
  • Server hamburgerkoteletterne med kartofler og dampet grønt eller salat. 

Noter

I stedet for at panere koteletterne i æg og rasp, kan man nøjes med at skære hamburgerryggen i skiver og stege skiverne gyldne i smør eller olie på en stegepande.