Skyl rabarberstænglerne, skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med det vand, der hænger ved.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene ud i 1 tsk af sukkeret, så de skilles ad og kom vaniljesukkeret i gryden.
Lad rabarberne koge i 10-15 minutter, til de er møre. Rør jævnligt i gryden undervejs.
Kom maizena i en lille skål og tilsæt lidt vand, ikke ret meget bare nok til at maizenaen kan opløses ved omrøring med en teske.
Tilsæt maizenaopløsningen til rabarberne under omrøring og lad rabarberne koge endnu et par minutter, så maizenasmagen forsvinder. Tag rabarbergrøden af varmen og lad den køle helt af.
Saml kagen ved at komme et lag rabarbergrød i bunden af en skål. Fordel halvdelen af makronerne i et lag ovenpå rabarberne. Gentag med endnu et lag rabarber og makroner og afslut med rabarber.
Pisk fløden til blødt skum og pynt kagen med flødeskum på toppen. Alternativt kan fløden serveres ved siden af, så man selv kan dosere mængden.
Pynt evt. kagen med revet chokolade, mandelsplitter eller frysetørret hindbær.
Noter
I stedet for rabarbergrød kan man koge en god jordbærgrød og lave gammeldags jordbærkage med makroner og flødeskum. En klassisk æblekage er selvfølgelig også en mulighed.