Go Back
+ servings

Rabarberkage med flødeskum

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 500 gr rabarberstængler
  • 200 gr sukker (eller efter smag)
  • 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
  • 2 tsk maizena
  • 25 makroner
  • dl piskefløde

Sådan gør du

  • Skyl rabarberstænglerne, skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med det vand, der hænger ved. 
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene ud i 1 tsk af sukkeret, så de skilles ad og kom vaniljesukkeret i gryden.
  • Lad rabarberne koge i 10-15 minutter, til de er møre. Rør jævnligt i gryden undervejs. 
  • Kom maizena i en lille skål og tilsæt lidt vand, ikke ret meget bare nok til at maizenaen kan opløses ved omrøring med en teske. 
  • Tilsæt maizenaopløsningen til rabarberne under omrøring og lad rabarberne koge endnu et par minutter, så maizenasmagen forsvinder. Tag rabarbergrøden af varmen og lad den køle helt af.
  • Saml kagen ved at komme et lag rabarbergrød i bunden af en skål. Fordel halvdelen af makronerne i et lag ovenpå rabarberne. Gentag med endnu et lag rabarber og makroner og afslut med rabarber. 
  • Pisk fløden til blødt skum og pynt kagen med flødeskum på toppen. Alternativt kan fløden serveres ved siden af, så man selv kan dosere mængden. 
  • Pynt evt. kagen med revet chokolade, mandelsplitter eller frysetørret hindbær.

Noter

I stedet for rabarbergrød kan man koge en god jordbærgrød og lave gammeldags jordbærkage med makroner og flødeskum. En klassisk æblekage er selvfølgelig også en mulighed.