Go Back
+ servings

Mælkechokolade mousse

Hviletid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 20 minutter
Antal: 4 portioner
Udskriv

Ingredienser

  • 100 gr god mælkechokolade
  • 2 æggeblommer (evt past.)
  • 20 gr sukker
  • 2 æggehvider (evt past)
  • dl piskefløde
  • evt friske bær til servering

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn og stil den til side.
  • Hæld æggeblommer og sukker i en skål og pisk til en luftig æggesnaps. 
  • I en anden skål piskes æggehviderne helt stive. 
  • Bland den smeltede chokolade i æggesnapsen. Bland herefter de stiftpiskede æggehvider i chokolademassen og vend rundt til en blank og homogen masse.
  • Pisk fløden til let skum – den må ikke være for tynd, men heller ikke alt for hårdt pisket – så kan man risikere, at den færdige mousse bliver meget tung.
  • Vend forsigtigt flødeskum rundt i chokoladeblandingen og fordel moussen i 3-4 portionsglas. 
  • Lad moussen sætte sig på køl i ca 3 timer og server med bær, revet chokolade, guldstøv, flødeskum, hakkede nødder/pistacier eller lignende.

Noter

Chokolademousse kan ikke fryses, men kan sagtens forberedes i god tid, fx dagen inden den skal serveres.