Go Back
+ servings

Stegte nudler med kødboller og grønt

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 400 gr hakket svinekød (hakket kylling kan også bruges)
  • 1 løg (revet)
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ dl honning
  • ½ dl teriyakisauce
  • olie til stegning
  • 2 gulerødder (skrællede og skåret i strimler)
  • 1 rød peberfrugt (skåret i strimler)
  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe på skrå)
  • 250 gr ægnudler (kogte og afkølede)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rør det hakkede kød sammen med løg, hvidløg, æg, hvedemel, salt og peber. 
  • Form farsen til små kødboller på størrelse med valnødder og steg dem i lidt olie på en pande. Ryst panden jævnligt, så kødbollerne forbliver nogenlunde runde. 
  • Tag kødbollerne af panden og rengør den. Hæld herefter honning og teriyakisauce på panden og bring det i kog under jævn varme. 
  • Læg kødbollerne tilbage på panden og vend dem jævnligt rundt, indtil marinaden tykner og samler sig om kødbollerne. Når alle kødbollerne er dækket af honning-teriyakisaucen tages panden af varmen.
  • Varm 1 spsk olie op i en wok eller sauterpande og sauter gulerødderne heri et par minutter.
  • Tilsæt herefter peberfrugt og til sidst forårsløg til panden. Hold evt. lidt af den grønne top fra forårsløgene tilbage til pynt. 
  • Kom de kogte nudler i grønsagerne og lad det hele stege et par minutter under omrøring.  
  • Server de stegte nudler med teriyaki glaserede kødboller, et grønt drys forårsløg og soyasauce.

Noter

I stedet for kødboller kan man bruge kyllingebryst skåret i mundrette bidder, som steges på panden og herefter vendes i honning-teriayki marinaden. Server med stegte nudler og grønsager præcis som med kødbollerne.