Go Back
+ servings

Hyldeblomstsaft

Samlet tid: 5 minutter
Antal: 1 liter
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 25 hyldeblomstskærme
  • 3 stk usprøjtede citroner
  • 500 gr sukker
  • 2 spsk citronsyre
  • 1 liter kogende vand

Sådan gør du

  • Gå hyldeblomsterne efter for smådyr, men lad være med at skylle dem. Hvis man skyller dem, skyller man også det gule pollenstøv af og der sidder meget af smagen.
  • Skær citronerne i tynde skiver eller halver dem og pres saften ud af dem.
  • Kom sukker og citronsyre i en skål, hæld kogende vand på og rør rundt til sukkeret er opløst.
  • Tilsæt hyldeblomster og citronskiver eller citronsaft og de tomme citronskaller til sukkervandet og rør rundt. Dæk skålen til og stil den på køl.
  • Lad hyldeblomstdrikken trække i ca 3 dage, inden den sies og hældes på rene (plast)flasker. Sæt flaskerne i fryseren og tø dem op, efterhånden som de skal bruges.
  • Ved servering fortyndes hyldeblomstsaften med vand eller danskvand efter smag.

Noter

I stedet for plastflasker kan man hælde saften på rengjorte (skoldede og evt. skyllet med atamon eller alkolhol) glasflasker og opbevare dem i et skab eller lign. Man kan også hælde saften på fryseposer og lægge dem i fryseren men pas på, der ikke går hul på nogle af poserne, før saften er stivfrossen. Det er virkelig klistret!!!