6skvparmaskinke(andet lufttørret skinke kan også bruges)
3spsksød sennep(kan udelades eller erstattes af flødeost med smag)
friskhakket timian(tørret timian kan også bruges)
salt og peber
Sådan gør du
Afpuds mørbraden og skær sølvsene og urenheder væk.
Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet. Placer skinkeskiverne i en række på bagepapiret, så de danner et rektangel. Længden skal passe nogenlunde med mørbraden og skiverne må gerne overlappe hinanden lidt.
Smør mørbraden med sød sennep (dette kan udelades), og læg den på skinken.
Drys herefter mørbraden med hakket timian og salt og peber.
Rul mørbraden ind i skinkeskiverne ved hjælp af bagepapiret og læg den med sammenføjningen nedad.
Læg mørbraden i et ildfast fad eller lad den blive på bagepapiret og træk den over på en bageplade.
Steg mørbraden i ovnen ved 180 °C (varmluft) i 20-25 minutter afhængig af tykkelsen og hvor rosastegt kødet ønskes.
Mørbraden kan også tilberedes på grillen ved indirekte varme i 20-25 minutter. Vend gerne mørbraden et par gange undervejs.
Lad mørbraden hvile utildækket i 5 minutter og skær den herefter i tykke skiver.
Noter
Bryder man sig ikke om sennep, så kan sennep sagtens erstattes af flødeost (med eller uden smag), pesto eller en lækker tapenade, fx chili- eller tomattapenade.