Go Back
+ servings

Svinemørbrad med parmaskinke

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad (afpudset)
  • 6 skv parmaskinke (andet lufttørret skinke kan også bruges)
  • 3 spsk sød sennep (kan udelades eller erstattes af flødeost med smag)
  • friskhakket timian (tørret timian kan også bruges)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Afpuds mørbraden og skær sølvsene og urenheder væk.
  • Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet. Placer skinkeskiverne i en række på bagepapiret, så de danner et rektangel. Længden skal passe nogenlunde med mørbraden og skiverne må gerne overlappe hinanden lidt.
  • Smør mørbraden med sød sennep (dette kan udelades), og læg den på skinken.
  • Drys herefter mørbraden med hakket timian og salt og peber.
  • Rul mørbraden ind i skinkeskiverne ved hjælp af bagepapiret og læg den med sammenføjningen nedad.
  • Læg mørbraden i et ildfast fad eller lad den blive på bagepapiret og træk den over på en bageplade.
  • Steg mørbraden i ovnen ved 180 °C (varmluft) i 20-25 minutter afhængig af tykkelsen og hvor rosastegt kødet ønskes.
  • Mørbraden kan også tilberedes på grillen ved indirekte varme i 20-25 minutter. Vend gerne mørbraden et par gange undervejs.
  • Lad mørbraden hvile utildækket i 5 minutter og skær den herefter i tykke skiver.

Noter

Bryder man sig ikke om sennep, så kan sennep sagtens erstattes af flødeost (med eller uden smag), pesto eller en lækker tapenade, fx chili- eller tomattapenade.