Go Back
+ servings

Rabarber mazarinkage

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 10 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 150 gr blødt smør
  • 150 gr marcipan (groftrevet)
  • 150 gr flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 75 gr kartoffelmel
  • 100 gr hvedemel
  • 250 gr rabarberstængler (skåret i stykker á ca 2 cm)

Sådan gør du

  • Kom smør, marcipan, flormelis og vaniljesukker i en skål og pisk til det er let og luftigt.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk grundigt imellem hvert æg.
  • Vend kartoffelmel og hvedemel i dejen og fordel den i en smurt form (ca 25 cm i diameter).
  • Placer rabarberstykkerne i et cirkelformet mønster.
  • Bag kagen ved 175 °C (varmluft) i ca 30 minutter, eller indtil den er gylden og gennembagt.
  • Server kagen lun eller afkølet med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche.

Noter

Kagen kan sagtens laves i forvejen og fryses ned. Dog vil jeg anbefale, at man luner kagen i ovnen inden servering, da væden fra rabarberne godt kan gøre kagen lidt våd ved optøning.