Go Back
+ servings
Kammerjunkere med vanilje

Kammerjunkere med vanilje

Bagetid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 80 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 150 gr hvedemel
  • 40 gr koldt smør
  • 50 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 dl mælk
  • 1 æg

Sådan gør du

  • Kom melet i en skål og smuldr smørret i melet til det ligner rasp eller revet parmesan.
  • Tilsæt sukker, vaniljesukker, bagepulver og mælk og saml hurtigt dejen med ægget.
  • Man kan også lave dejen i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2 lige store stykker. Tril hvert stykke til en pølse på tykkelse med en tommelfinger.
  • Skær hver pølse i ca 20 lige store stykker og tril hvert stykke til kugler på størrelse med hasselnødder.
  • Læg kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag kuglerne ved 190 °C (varmluft) i ca 10 minutter, til de er lige netop gennembagte men stadig helt lyse.
  • Halver kuglerne - det er nemmest med en savtakket kniv - så de bliver til kammerjunkere.
  • Læg kammerjunkerne tilbage på bagepladen med snitfladen opad og bag dem i yderligere 10 minutter ved 190 °C (varmluft), til de er knasende sprøde.
  • Lad kammerjunkerne afkøle helt og opbevar dem herefter i en dåse eller lignende lufttæt beholder.