Go Back
+ servings

Bearnaise kartoffelsalat

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 800 gr nye kartofler (kogte og afkølede)
  • 3 dl creme fraiche 9-18 %
  • 1 spsk mayonnaise (kan udelades)
  • spsk hvidvinseddike (der kan også bruges bearnaise essens)
  • 3 spsk friskhakket, fransk estragon (tørret estragon efter smag kan også bruges)
  • 2 tsk sukker (eller efter smag)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skær de kogte og afkølede kartofler ud i mundrette tern. Jeg skraber sjældent kartoflerne men nøjes med et skrubbe dem, men det bestemmer man jo selv.
  • Rør creme fraiche, mayonnaise, hvidvinseddike og friskhakket estragon sammen og smag til med salt og peber. Husk at dressingen trækker mere smag, jo længere den får lov til at stå.
  • Vend kartoflerne i dressingen.
  • Anret kartoffelsalaten i en skål og drys evt. lidt ekstra estragon på toppen.
  • Opbevar på køl indtil servering.

Noter

Udenfor sæsonen kan man bruge tørret estragon i stedet for frisk. Det er lidt svært at angive eksakte mål for mængden, så jeg anbefaler, at man prøver sig frem og smager til undervejs.