Go Back
+ servings

Bagt blomkål med bbq

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 1 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 1 blomkålshoved
  • 4 spsk olie
  • 3 spsk ketchup
  • 2 tsk brun farin
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 2 tsk paprika
  • ½ tsk chilipulver (eller efter smag og styrke)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Fjern dækbladene fra blomkålshovedet og skær det nederste af stokken væk.
  • Rør olie, ketchup, brun farin, hvidløg, paprika, chilipulver, salt og peber sammen til en BBQ-sauce. Smag saucen til og pensl den herefter ud over hele blomkålshovedet.
  • Placer blomkålshovedet i et ildfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt det i ovnen ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca 45-60 minutter eller til blomkålshovedet er mørt. Stik evt. ind lille skarp kniv ind i blomkålen og mærk efter.
  • Under bagningen vil sukkeret i BBQ-saucen karamellisere. Hvis blomkålshovedet begynder at blive for mørkt, kan man dække det til med et stykke stanniol.
  • Server det rygende varme blomkålshoved som tilbehør eller som hovedret.