Go Back
+ servings

Bagte kartofler med skinkefyld

Antal: 4 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 2 dl creme fraiche 9-18 %
  • 200 gr god skinke eller hamburgerryg (skåret i små tern)
  • 1 tsk sød sennep (kan udelades)
  • 2 spsk friskhakket purløg
  • diverse salatgrønt
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl kartoflerne og prik dem jævnt med en gaffel. Sæt kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 1½ - 2 timer ved 125-150 grader (varmluft). Når kartoflerne er brune og møre, tages de ud.
  • Rør creme fraiche, skinke, sennep og purløg sammen og smag til med salt og peber.
  • Åbn de varme, nybagte kartofler og anret diverse salatgrønt i kartoflen. Læg herefter en portion skinkefyld ovenpå. Drys evt. med lidt ekstra purløg og server.

Noter

I stedet for skinke i tern kan man bruge stegt eller kogt kyllingebryst skåret i små tern. Det er også lækkert med rejesalat i bagte kartofler.