Go Back
+ servings
Kartoffelsalat med creme fraiche dressing, radiser og ærter

Kartoffelsalat

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 800 gr små kartofler (kogte og afkølede)
  • 1 rødløg (skrælles og finthakket)
  • 2 dl creme fraiche 9-18 %
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 spsk hvidvinseddike (eller anden lys eddike)
  • 1 spsk sennep (evt. sød sennep)
  • 1 nip sukker
  • salt og peber

Desuden

  • 1 bdt radiser (skåret i tynde skiver)
  • 100 gr ærter (gerne friskbælgede ærter i sæsonen)
  • friskhakket purløg og dild til pynt

Sådan gør du

  • Skær kartoflerne i mundrette stykker.
  • Skræl løget og skær det i små tern.
  • Rør creme fraiche, mayonnaise, eddike og sennep sammen og smag til med 1 nip sukker, salt og peber.
  • Hæld kartofler og rødløg i dressingen og vend det hele sammen. Lad gerne kartoffelsalaten trække på køl indtil servering og rør den igennem endnu engang lige inden servering.
  • Ved servering pyntes kartoffelsalaten med radiser i skiver, ærter og friskhakket purløg og dild.
  • Bliver der rester, så kan kartoffelsalat sagtens gemmes på køl i 1-2 dage. Den er ikke fryseegnet.