Go Back
+ servings

Svampe a la creme

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 400 gr svampe (jeg brugte champignons og kantareller)
  • 2 tsk tørret timian
  • 200 gr flødeost naturel
  • 1 dl mælk
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm olien op på en stor pande og sauter løg og hvidløg heri, til de bliver klare.
  • Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Champignons kan med fordel skæres i skiver i en æggedeler.
  • Kom svampene på panden og rist dem til alt vandet er fordampet.
  • Tilsæt timian, flødeost og mælk til panden og rør rundt så osten smelter. Lad panden simre et par minutter, til osten samler sig om svampene som en cremet sauce. Bliver saucen for tyk, så tilsæt lidt mere mælk til konsistensen er passende.
  • Smag til med salt og peber og server svampesaucen på ristet brød eller til stegte mørbradbøffer.

Noter

I stedet for flødeost og mælk kan man bruge ca 2 dl piskefløde til saucen. Tilsæt fløden til svampene på panden og lad den koge ind til den tykner. Man kan også bruge madlavningsfløde, men så kan det være nødvendigt at jævne saucen lidt for at få den rette konsistens.