Go Back

Hjemmelavet solbærsaft

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • solbær
  • 500 gr sukker pr. liter saft
  • citronsaft (kan udelades)
  • evt. atamon eller alkohol

Sådan gør du

  • Skyl solbærrene og kom dem i en gryde sammen med det vand der hænger ved.
  • Bring langsomt gryden i kog under låg og lad solbærrene koge til de brister og afgiver saften.
  • Hæld de kogte solbær og saften igennem et rent viskestykke, en stofble eller en finmasket sigte og lad saften dryppe af.
  • Når bærrene er afdryppede måles saften. Det kan være nemmest at veje saften. 1000 gr = 1 liter.
  • Hæld saften i en gryde og tilsæt 500 gr sukker pr. liter saft og evt citronsaft efter smag (kan udelades). Bring saften i kog så sukkeret smelter.
  • Imens skoldes flaskerne til opbevaring af saften og skylles evt med atamon eller alkohol. Saften kan også hældes på plastflasker og opbevares i fryseren.
  • Hæld den kogende saft på de skoldede flasker – medmindre der bruges plastflasker – og luk flaskerne til. Afkøl og opbevar et sted uden direkte sollys. Når flaskerne er åbnede, skal de opbevares på køl.
  • Fortynd saften med vand i forholdet 1:3 eller måske 1:4. Kan både nydes varm og iskold

Noter

På kølige efterårs- og vinterdage, kan man lave en lækker toddy ved at blande solbærsaft med kogende vand og tilsætte et skvæt rom. Pynt evt med en kandispind.