Go Back
+ servings

Grøn ærtesuppe

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk smør
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 2 kartofler (ca 100 gr)
  • 1 tsk tørret timian (eller 2 spsk friskhakket timian)
  • 1 liter hønsebouillon (evt. vand + bouillonterning)
  • 500 gr ærter
  • 1 dl fløde (piskefløde eller madlavningsfløde)
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og sauter løg og hvidløg heri, til de bliver klare.
  • Skræl kartoflerne, skær dem i små tern og kom dem i gryden sammen med timian. Sauter kartoflerne et par minutter.
  • Hæld bouillon i gryden, læg låg på og lad gryden koge i ca 10 minutter, til kartoflerne er møre.
  • Tilsæt ærterne og lad dem koge i 2-3 minutter.
  • Blend suppen med en stavblender til den er glat og cremet. Skal suppen være helt glat, så hæld den igennem en finmasket si og kom den tilbage i gryden.
  • Tilsæt fløde til suppen og smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Varm suppen igennem og server. Evt. med en klat creme fraiche og friskhakkede krydderurter på toppen.

Noter

I stedet for fløde kan man bruge en pakke (ca 200 gr) flødeost naturel.