Go Back
+ servings

Focaccia med kartofler og rødløg

Hæve- og bagetid: 1 time 50 minutter
Samlet tid: 2 timer
Antal: 1 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 3 dl vand (lillefingervarmt)
  • ½ pk gær
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • 150 gr durummel
  • 250 gr hvedemel
  • 150 gr små, kogte kartofler (skåret i halve)
  • 1 rødløg (skrællet og skåret i både)
  • olivenolie
  • frisk eller tørret rosmarin
  • havsalt

Sådan gør du

  • Kom vandet i en skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt salt, sukker, olivenolie, durummel og hvedemel og rør dejen sammen med en ske til konsistensen er som en tyk grød. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  • Vend dejen over i et ildfast fad (ca 20 x 25 cm) foret med bagepapir. Det er nemmest med en våd ske.
  • Pensl dejen med lidt olivenolie. Tryk herefter halve kartofler og rødløg i både let ned i dejens overflade. Slut med et drys tørret eller frisk rosmarin.
  • Lad focacciaen efterhæv i 30 minutter.
  • Drys focacciaen med havsalt og bag den i ovnen ved 250 °C (varmluft) i 15-20 minutter, indtil overfladen er gylden og brødet er gennembagt.
  • Tag den færdigbagte focaccia op af fadet og lad den afkøle på bageristen. Efter 10-15 minutter kan man fjerne bagepapiret, så focacciaen ikke bliver alt for våd pga vanddamp.

Noter

I stedet for kartofler og rødløg kan man lave et helt plain focaccia med rosmarin og havsalt. Man kan også komme skrællede hvidløgsfed, små cherrytomater, peberfrugter i strimler eller oliven i brødet. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.