Go Back
+ servings

Citronkage

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 10 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 125 gr blødt smør
  • 200 gr sukker
  • 3 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • revet skal af 1 usprøjtet citron
  • saft af ½ citron
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 gr hvedemel
  • 1 dl mælk

Citronglasur

  • 125 gr flormelis
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk vand

Sådan gør du

  • Smør og sukker piskes lyst og luftigt.
  • Æggene tilsættes ét ad gangen, imens der piskes grundigt imellem hvert æg.
  • Vaniljesukker, citronskal og citronsaft tilsættes.
  • Hvedemel og bagepulver sigtes sammen og røres i dejen sammen med mælken.
  • Dejen fordeles i en smurt franskbrødsform/sandkageform og bages ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i ca 1 time, til kagen er gennembagt. Tjek evt. at der ikke hænger dej ved et lille træspyd eller en kødnål, der stikkes ned i midten af kagen.
  • Lad kagen afkøle på bageristen.
  • Flormelis, citronsaft og vand røres sammen til en tyk, hvid glasur. Måske skal der bruges lidt mere flormelis eller citronsaft/vand, for at få konsistensen helt rigtig, men glasuren skal være ret tyk, så den ikke løber af kagen.
  • Pynt kagen med citronglasur, lad den størkne og server kagen. Den kan sagtens holde sig i flere dage, hvis bare den opbevares lufttæt.

Noter

Jeg bruger en blanding af vand og citronsaft til glasuren, ellers synes jeg ganske enkelt, at det bliver for syrligt, men ønsker man en rigtig syrlig glasur, så kan man erstatte vand med citronsaft.