Go Back
+ servings

Spansk kylling med chorizo

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 75 gr chorizo (skåret i små stykker)
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 1 løg (hakket)
  • 2 stk kyllingebryst (skåret i mundrette tern)
  • 1 peberfrugt (hakket)
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 spsk ketchup
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk chilipulver (eller efter smag)
  • 1 dl oliven (kan udelades)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm en gryde op og svits chorizo heri.
  • Tilsæt herefter hvidløg og løg og sauter dem klare i fedtet fra chorizoen. Har chorizoen ikke afgiftet fedtstof nok, så brug lidt olie.
  • Tilsæt kyllingen og brun den godt.
  • Kom peberfrugt, hakkede tomater, ketchup, paprika og chili i gryden og bring den i kog. Lad retten simre i ca. 25 minutter, til saucen er kogt ind og tyknet let.
  • Tilsæt oliven, smag til med salt og peber.
  • Server med ris eller brød og salat.

Noter

Der kan både bruges et helt stykke chorizo og chorizo i skiver, som skæres i mindre stykker til denne ret. Det kan indimellem være vanskeligt at skaffe et helt stykke chorizo, hvorimod chorizo i skiver kan købes i de fleste supermarkeder.