Go Back
+ servings

Kartoffelfad med chorizo

Bagetid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 1 pk skiveskåret chorizo
  • 1 kg kartofler (skrællede og skåret i tynde skiver)

Mornaysauce

  • 30 gr smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 50 gr revet ost (fx mozzarella)
  • 1 tsk revet muskatnød
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Fordel forårsløgene i bunden af et ildfast fad, men gem lidt til pynt.
  • Steg chorizoskiverne let sprøde på en varm, tør pande.
  • Fordel kartoffelskiver og sprødstegt chorizo i fadet og drys med salt og peber.
  • Smelt smørret i en gryde og pisk det sammen med hvedemelet. Hæld mælk i gryden og pisk godt, så evt. klumper piskes ud.
  • Bring gryden i kog og lad saucen koge i et par minutter, til den tykner. Tilsæt ost og smag til med muskatnød, salt og peber.
  • Hæld saucen over kartofler og chorizo i fadet.
  • Bag fadet ved 190 °C (varmluft) i 60-75 minutter, til overfladen er gylden og kartoflerne møre. Dæk evt. fadet til meed et stykke stanniol, hvis overfladen begynder at blive for mørk, inden kartoflerne er møre.
  • Server fadet med en blandet salat.

Noter

Skal det være rigtig nemt, så brug en brik (½ liter) færdiglavet mornaysauce i stedet for at lave den selv.