Go Back
+ servings

Flødekartofler med pikantost

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 900 gr kartofler
  • 1 tsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 200 gr gul pikantost
  • dl madlavnings- eller piskefløde
  • 1 dl mælk (kan erstattes af fløde)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Giv evt. kartoflerne et hurtigt opkog i en gryde med vand – ca 2-3 minutter fra vandet koge. Det halverer tilberedningstiden i ovnen. Hæld vandet fra kartoflerne og fordel dem i et ildfast fad. Giver man ikke kartoflerne et opkog, fordeles de rå kartoffelskiver blot i et ildfast fad.
  • Varm olien op på en pande og sauter løget heri uden at det tager farve.
  • Tilsæt pikantost, fløde og mælk og opvarm saucen under omrøring til osten smelter og saucen tykner. Smag til med salt og peber og fordel ostesaucen ovenpå kartoflerne.
  • Bag kartoflerne ved 200 °C (varmluft) i 30-60 minutter, afhængig af om kartoflerne har fået et opkog eller ej, indtil de er møre og gyldne på toppen.
  • Bliver kartoflerne lidt mørke, kan man evt. dække fadet med et stykke stanniol under den sidste del af bagningen.
  • Server flødekartoflerne som tilbehør til kød og grillmad.

Noter

I stedet for pikantost kan man bruge en hvilken som helst anden form for flødeost/friskost med smag, fx grøn pikant, hvidløgsost eller krydderost.