Go Back

Rugbrødschips

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • ½ dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • ½ rugbrød
  • havsalt

Sådan gør du

  • Rør hvidløg ud i olien og lad hvidløgsolien trække smag.
  • Skær imens rugbrødet i så tynde skiver som muligt med en skarp kniv. Det gør ikke noget, at nogle af skiverne bliver lidt skæve eller går i stykker.
  • Pensl hver brødskive med hvidløgsolie og læg derefter skiverne ovenpå hinanden i en stak. Med en kniv skæres stakken igennem på skrå to gange, så hver enkelt stykke rugbrød deles i 4 små trekanter.
  • Placer trekanterne på 1-2 bageplader med bagepapir og drys med salt.
  • Bag chipsene ved 140 °C (varmluft) i 20-30 minutter, til de er let brune og sprøde. Nogle af stykkerne skal måske have lidt længere tid end andre.
  • Drys evt med lidt ekstra salt og lad chipsene afkøle, inden de pakkes i en lufttæt beholder.

Noter

Man kan selvfølgelig tilsætte andre smage til olien end hvidløg, fx krydderurter eller chili. Man kan også helt undlade smag og nøjes med olie og havsalt.
Bruger man rugbrød i skiver, så kan man også lave chips ved at skære skiverne i tynde stave og riste dem i ovnen. Bagetiden kan dog variere afhængig af tykkelsen på stavene.