Go Back
+ servings

Pirogger med kartofler

Hæve- og bagetid: 1 time 50 minutter
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Antal: 12 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 3 dl vand (lillefingervarmt)
  • ½ pk gær
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 2 spsk olie
  • 450 gr hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)

Fyld

  • 350 gr kogte kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk tørret rosmarin (eller 2 spsk friskhakket rosmarin)
  • 150 gr revet ost
  • salt og peber
  • sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet, tilsæt salt, sukker, olie og hvedemel og ælt sammen til en glat og smidig dej.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time.
  • Skær de kogte kartofler ud i små tern og bland dem sammen med olivenolie, rosmarin og ost i en skål. Smag til med lidt salt og peber.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 lige store stykker.
  • Rul hvert dejstykke ud til en cirkel med en kagerulle og placer 1-2 skefulde af fyldet på midten af hver cirkel. Fold herefter den ene halvdel af dejen over fyldet, så fyldet lukkes inde og der dannes en halvmåne. Luk kanterne godt til ved at presse med tænderne på en gaffel.
  • Placer piroggerne på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg. Lad piroggerne efterhæve i ca 30 minutter.
  • Bag piroggerne ved 200 °C (alm. ovnfunktion - ikke varmuft) i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  • Lad pirogger afkøle let på bageristen og spis dem varme, lune eller kolde.

Noter

Piroggerne kan sagtens holde sig friske og bløde i et par dage, men som med alt andet gærdej, kan de også kommes i fryseren, hvilket gør dem oplagte som madpakkebrød.