Go Back
+ servings

Pandekager med oste-spinatfyld

Samlet tid: 45 minutter
Antal: 10 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 125 gr hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • 2 æg
  • dl mælk
  • 1 spsk olie

Oste-spinat fyld

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakkede)
  • 500 gr frossen, hakket spinat (optøet og presset fri for væde)
  • 2 gulerødder (revne)
  • 1 pk hamburgerryg eller skinke i skiver (kan udelades)
  • 200 gr flødeost naturel (fedtfattig eller almindelig)
  • revet muskatnød
  • 75 gr revet ost
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kom hvedemel og salt i en skål. Tilsæt æg, mælk og olie og pisk til en glat pandekagedej.
  • Bag tynde pandekager på en varm slip-let pande. Bruges der ikke en pande med slip-let overflade, så brug lidt fedtstof til bagningen.
  • Læg pandekagerne på en tallerken og stil dem til side, imens spinatfyldet forberedes.
  • Varm olien op i en gryde og sauter løg og hvidløg heri. Tilsæt hakket spinat, gulerødder og hamburgerryg eller skinke skåret i små tern. Der kan også bruges en rest kød fra aftensmaden.
  • Kom flødeost i spinatblandingen, lad den smelte og smag til med revet muskat, salt og peber.
  • Fordel 1-2 spsk spinatfyld på hver pandekage og rul dem sammen. Læg pandekagerne i et ildfast fad og drys med revet ost. Gratiner pandekagerne i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 5-10 minutter til osten er smeltet.
  • Server de varme pandekager med blandet salat.

Noter

I stedet for hamburgerryg eller skinke, kan man udelade kød i oste-spinatfyldet. Man kan også bruge kylling, laks eller rejer.