Go Back
+ servings

Fødselsdagskringle

Hæve- og bagetid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 40 minutter
Antal: 12 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 1 dl mælk (lillefingervarm)
  • ½ pk gær
  • 40 gr sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 400 gr hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)
  • 75 gr smeltet smør

Makronremonce

  • 125 gr blødt smør
  • 125 gr sukker
  • 100 gr marcipan (groft revet)
  • 15 makroner
  • sammenpisket æg til pensling
  • perlesukker og hakkede nødder til pynt

Sådan gør du

  • Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt sukker, salt, vaniljesukker, æg, hvedemel og smeltet smør og ælt til en blank og glat dej. Måske skal der bruges lidt mere eller mindre hvedemel. Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time
  • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Imens røres remoncen sammen af blødt smør, sukker og revet marcipan. Knus makronerne groft og vend dem i remoncen.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og tril den til en lang pølse (ca 70-80 cm). Rul pølsen flad med kagerullen, så bredden er ca 12-14 cm.
  • Fordel remoncen på midten af dejen i et jævnt lag. Luk herefter dejen godt til rundt om fyldet og vend den med sammenføjningen nedad. Husk også at lukke enderne til, så fyldet ikke løber ud under bagningen.
  • Flyt pølsen over på en bageplade beklædt med bagepapir og form den til en kringle. Lad kringlen efterhæve tildækket i ca 30 minutter.
  • Pensl kringlen med sammenpisket æg og pynt med perlesukker og hakkede nødder eller mandler.
  • Bag kringlen ved 180 °C (ikke varmluft) i 20-30 minutter, indtil den er gylden og gennembagt.
  • Lad kringlen afkøle på bageristen og server den lun eller afkølet.