Go Back
+ servings

Honninghjerter

Hviletid: 30 days
Samlet tid: 30 days 1 time
Antal: 20 stk
Udskriv

Ingredienser

Fordej (laves 1 mdr i forvejen)

  • 500 gr hvedemel
  • 500 gr honning (gerne flydende honning)

Honningkagedej

  • 2 æggeblommer
  • tsk hjortetaksalt
  • 2 tsk potaske
  • 2 tsk stødt kanel
  • tsk stødt nellike
  • smeltet chokolade til overtræk

Sådan gør du

  • Hvedemel og honning blandes til en fast dej og kommes i en skål eller bøtte med låg.
  • Dæk dejen til og lad den stå ved stuetemperatur i mindst et par dage, men gerne længere. Jeg kan anbefale at lade fordejen stå i minimum 1 måned, men bare 24 timer er bedre end ingenting.

Honninghjerter

  • Kom æggeblommerne i en skål og rør hjortetaksalt ud heri. Sørg for der ikke er nogen klumper.
  • Rør potaske ud i 2 spsk vand til det er helt opløst. Begynder det at blive lidt varmt, er det blot fordi, der sker en kemisk reaktion.
  • Bland æggeblommer, potaske og krydderier i fordejen og ælt dejen godt sammen – 6-8 minutter i hånden eller i røremaskine. Det er nemmest at bruge en røremaskine.
  • Er fordejen blevet stenhård, og slet ikke til at arbejde med, så kan man med fordel give den et par sekunder i mikrobølgeovnen. Men det hjælper altid, hvis man bruger flydende honning.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord, ca 5 mm tyk og stik den ud som hjerter.
  • Bag hjerterne ved 180 °C (alm ovnfunktion) i 8-10 minutter. Mærk forsigtigt på hjerterne om de er færdige. De må ikke kunne falde sammen.
  • Afkøl hjerterne på en bagerist.
  • Honningkagerne er meget hårde lige efter bagningen, så de skal pakkes i et fad med et fugtigt klæde/viskestykke over og stilles i køleskabet i 2-3 dage, indtil de bliver lækre og bløde. Fugt viskestykket efter behov.
  • Overtræk honninghjerterne med chokolade, men overtræk kun dem der skal bruges. Resten kan holde sig i minimum 1 måned i køleskabet uden at blive tørre og kan overtrækkes efter behov.

Noter

Hvis man ikke har brugt flydende honning, kan det godt være lidt hårdt at ælte fordejen sammen med krydderierne. Man kan evt. komme dejen 10-15 sekunder i mikrobølgeovnen, så bliver den lidt blødere at arbejde med.