Go Back
+ servings

Rødbedesuppe

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 2 løg (hakkede)
  • 300 gr rødbeder (skrællede og skåret i grove tern)
  • 200 gr kartofler (skrællede og skåret i grove tern)
  • 2 pastinakker (skrællede og skåret i grove tern)
  • 1-2 spsk hvidvinseddike (citronsaft kan også bruges)
  • 1 nip chilipulver (eller efter smag)
  • salt og peber
  • 1 liter hønse- eller grønsagsbouillon (evt. vand + bouillonterning)

Sådan gør du

  • Varm olien op i en stor gryde og sauter hvidløg og løg heri, til de bliver klare.
  • Tilsæt rødbeder, kartofler og pastinakker og sauter 2-3 minutter under omrøring.
  • Tilsæt bouillon til gryden, læg låg på og bring suppen i kog. Lad suppen simrer i 20-25 minutter, til grønsagerne er helt møre.
  • Blend suppen glat med en stavblender.
  • Smag til med eddike eller citronsaft, chilipulver og salt og peber.
  • Varm suppen igennem og server evt med creme fraiche eller flødeskum vendt med fintrevet peberrod.

Noter

Rødbede indeholder rigtig meget farve og evt. pletter eller sprøjt er næsten umulige at få af tøjet. Vær derfor forsigtig, når suppen skal blendes og brug et forklæde eller mørkt tøj.