Go Back
+ servings

Banankage

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 12 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 150 gr blødt smør
  • 150 gr sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 nip salt
  • 150 gr hvedemel
  • 2 modne bananer
  • 100 gr god chokolade
  • evt. hakkede mandler/nødder til pynt

Sådan gør du

  • Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æggene ét ad gangen under piskning.
  • Sigt natron, bagepulver, vanilje, kanel, salt og hvedemel sammen og vend det i dejen.
  • Mos bananerne grundigt og kom dem i dejen.
  • Fordel dejen i en smurt springform (ca 22-24 cm) og bag kagen ved 180 °C (alm. ovnfunktion - ikke varmluft) i ca. 30 minutter, indtil den er gylden og gennembagt.
  • Lad kagen afkøle på bageristen.
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen og fordel den smeltede chokolade på toppen af kagen. Pynt evt. med hakkede mandler eller nødder.
  • Kagen kan holde sig svampet i flere dage, hvis den pakkes godt ind. Den kan også fryses, men så kan det være en ide at vente med at overtrække med chokolade, da chokolade og kulde ikke er en god kombination.

Noter

I stedet for at pynte kagen med smeltet chokolade, kan man hakke chokoladen groft og vende den i kagedejen inden bagningen.