Go Back
+ servings

Poussiner med rodfrugter

Stegetid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 1 stk poussin pr. pers. (1 poussin vejer ca 400 gr)
  • 2 spsk blødt smør
  • 1,2 kg blandede rodfrugter (fx kartofler, rødbeder, pastinakker, gulerødder, søde kartofler, selleri, løg og persillerødder)
  • 2 spsk olie
  • frisk eller tørret rosmarin
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rengør poussinerne let, fjern evt. rester af fjer og blod og dup dem tørre med køkkenrulle.
  • Krydr fuglene med salt og peber, både indvendigt og udvendigt og pensl dem med blødt eller smeltet smør.
  • Rengør eller skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker/tern.
  • Kom rodfrugterne i en frysepose og hæld olie, salt og peber ved. Ryst posen grundigt, så det hele fordeles godt.
  • Fordel rodfrugterne i et ildfast fad og læg poussinerne ovenpå. Drys med frisk eller tørret rosmarin.
  • Sæt fadet i ovnen ved 180 °C (varmluft) i ca 45 minutter, indtil rodfrugterne er møre og poussinerne er gennemstegte. Tjek evt. ved at stikke spidsen af en skarp kniv eller en kødnål i brystet/låret på en poussin. Kødsaften, som pipler ud, skal være klar og ikke rød.
  • Server 1 poussin pr. pers. sammen med rodfrugter og den lækre stegesky, som har samlet sig i bunden af fadet.

Noter

Vil man gerne have en rigtig sauce, så kan man sortere rodfrugterne fra stegeskyen og holde dem varme i ovnen, imens man hælder stegeskyen i en lille gryde. Tilsæt evt. lidt hønsebouillon, hvis der ikke er sky nok og jævn saucen med maizena eller en meljævning. Smag til med fløde, ribsgelé/sukker, salt og peber og juster evt. farven med en smule saucekulør.