Go Back
+ servings

Hasselback kartofler

Bagetid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 16 mellemstore kartofler
  • 2 spsk smør
  • frisk eller tørret timian eller rosmarin (kan udelades)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl eller skrub kartoflerne og dup dem tørre.
  • Med en skarp kniv skæres en række tætte snit ca. 3/4 ned i kartoflen, men uden at skære igennem. Kartoflen skal forblive i ét stykke.
  • Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl hver enkelt med smeltet smør, drys evt. med lidt krydderurter og salt og peber.
  • Bag kartoflerne i ovnen ved 150 °C (varmluft) i 1-1½ time. Bagetiden afhænger lidt af kartoflernes størrelse, men når de er møre og gyldent brune i overfladen er de færdige.
  • Drys evt. med lidt ekstra salt og server.

Noter

Pensl gerne yderligere med smeltet smør 2-3 gange under bagningen – det giver lækre, gyldne kartofler med sprød overflade.