Go Back
+ servings

Sandkage

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 10 skiver
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 225 gr blødt smør
  • 225 gr sukker
  • 4 æg
  • 250 gr hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Rør smør og sukker lyst og luftigt og tilsæt æggene et af gangen under omrøring.
  • Sigt mel sammen med bagepulver, vanilje og salt og kom det i dejen.
  • Fordel dejen i en smurt franskbrødsform ( ca 1,5 liter).
  • Sæt kagen i en kold ovn og bag den i 1 time ved 175 grader (alm. ovnfunktion - ikke varmluft), indtil kagen er flot hvælvet, gylden og gennembagt. Kontroler evt. at kagen er helt gennembagt ved at stikke et lille træspyd eller lignende i midten.
  • Vend kagen ud af formen og lad den køle af på ovnens rist.

Noter

En sandkage kan holde sig frisk og lækker i flere dage, hvis den pakkes i en lufttæt frysepose eller lignende. Den kan også fryses.