Go Back
+ servings

Kartoffel-gulerodssuppe

Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 4 gulerødder (skrællede og skåret i grove tern)
  • 6-8 kartofler (ca 600 gr) (skrællede og skåret i grove tern)
  • 2 tsk tørret timian
  • 1 tsk chilipulver (kan udelades)
  • 1 liter grønsagsbouillon (evt. vand + bouillonterning)
  • 200 gr flødeost naturel (flødeost med smag kan også bruges)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm olien op i en stor gryde og sauter løgene heri i ca 1 minut.
  • Tilsæt gulerødder og kartofler i tern samt timian og chili og sauter i et par minutter.
  • Hæld bouillon i gryden, læg låg på og bring den i kog. Lad suppen koge i ca 20 minutter.
  • Tilsæt friskost og blend suppen glat med en stavblender. Er suppen for tyk, så kan den spædes med lidt ekstra vand eller bouillon.
  • Smag til med salt og peber og server suppen rygende varm, evt med topping af bacontern, rodfrugtchips eller ristede nødder/kerner, fx græskarkerner.

Noter

Ønsker man lidt “bid” til suppen, så kan man fiske nogle af gulerods- og kartoffelstykkerne op med en grydeske, inden suppen blendes. Når suppen er blendet glat, tilsættes gulerod og kartofler igen.