Go Back
+ servings

Kanelbrød

Hæve- og bagetid: 2 timer 30 minutter
Samlet tid: 3 timer
Antal: 10 skiver
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • dl mælk (lillefingervarm)
  • ½ pk gær
  • 50 gr sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 2 æg
  • 50 gr blødt smør
  • 400 gr hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre mel)

Kanelremonce

  • 75 gr blødt smør
  • 150 gr sukker
  • 2 spsk stødt kanel
  • evt. perlesukker og hakkede nødder til pynt

Sådan gør du

  • Lun mælken og opløs gæren i blandingen. Tilsæt sukker, salt, æg, smør og mel og ælt det hele sammen til en blank og smidig dej. Måske skal der bruges lidt mere eller mindre mel.
  • Bruger man en køkkenmaskine, kommes alle ingredienserne i røreskålen og dejen samles med dejkrogen.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time.
  • Rør blødt smør, sukker og kanel sammen til kanelremonce.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel med nogenlunde samme bredde som den franskbrødsform, som brødet skal bages i.
  • Smør kanelremonce på dejen og rul rektanglet sammen til en roulade ved først at folde enderne ca. 3 cm ind og derpå rulle dejen helt sammen. Dermed lukkes enderne til, så remoncen ikke flyder ud under bagningen.
  • Placer rouladen med sammenføjningen nedad i en mellemstor franskbrødsform foret med bagepapir. Klip nogle små snit med en saks i toppen af rouladen - skiftevis i højre og venstre side. Det giver et fint kig til kanelfyldet, når brødet er færdigbagt.
  • Lad brødet efterhæve i ca 30 minutter. Pensl herefter med vand og drys evt. med perlesukker og hakkede nødder.
  • Bag brødet ved 200 °C (alm. ovnfunktion - ikke varmluft) i 15 minutter. Herefter dækkes brødet til med stanniol og bages i yderligere 30-40 minutter ved 200 °C (alm. ovnfunktion - ikke varmluft) til brødet er gennembagt og gyldenbrunt. Bagetiden afhænger lidt af formens størrelse og dermed dejens tykkelse.
  • Tag brødet ud af formen og lad det køle af på risten. Server gerne lunt.

Noter

I stedet for perlesukker og hakkede nødder eller mandler, kan man pynte det færdigbagte og afkølede brød med hvid glasur eller smeltet chokolade.