Go Back
+ servings

Makronsnitter med hindbær

Bagetid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 1 rulle fersk butterdej
  • 5 spsk god hindbærmarmelade
  • 200 gr marcipan (groftrevet)
  • 200 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/4 tsk hjortetaksalt (kan udelades)
  • 3 æggehvider
  • evt. mandelflager til pynt

Sådan gør du

  • Butterdejen deles på langs i 2 lige store stykker. Skær herefter 2 strimler dej á ca. 1 cm’s tykkelse af hvert af de to store stykker butterdej (4 strimler i alt).
  • Fugt kanten af de 2 store stykker butterdej ganske let med lidt vand og læg så en dejstrimmel på kanten af hver langside, så dejen får en lille forhøjning i hver side. Vandet får det til at klistre sammen.
  • Prik butterdejsstykkerne (prik ikke på strimlerne) med en gaffel og forbag dem på midterste ovnrille ved 175 °C (varmluft) i 20-25 minutter, til de er gyldne og gennembagte. 
  • Efter bagningen skulle man gerne have 2 bagte butterdejsstænger med let forhøjede kanter på begge sider. Hvis butterdejen er hævet op i midten under bagningen, så kan dejen blot presses let ned igen.
  • Rør revet marcipan, sukker, vaniljesukker, hjortetaksalt og æggehvider sammen til en makronmasse.
  • Hver butterdejsstang smøres med et tyndt lag hindbærmarmelade og ovenpå fordeles makronmassen i et jævnt lag – butterdejskanten holder på fyldet. Drys evt. med mandelflager.
  • Bag stængerne på midterste ovnrille ved 175 °C (varmluft) i ca. 15 minutter til makronmassen er fint lysebrun. Lad stængerne afkøle på ovnristen og skær de lune stænger ud i fine makronsnitter med en skarp kniv – der bliver ca. 6 snitter af hver stang.
  • Makronsnitterna kan holde sig 4-5 dage, hvis de er pakket godt ind. Kagerne kan desuden fryses og skal blot optøs og evt. lunes let inden servering.