Go Back

Brændte mandler i mikroovn

Samlet tid: 10 minutter
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 100 gr mandler
  • 50 gr sukker
  • spsk vand

Sådan gør du

  • Mandler, sukker og vand blandes godt sammen i en ildfast glasskål. Brug gerne en stor skål med plads til at røre rundt.
  • Giv mandlerne 2-3 minutter ved fuld effekt i mikrobølgeovnen. Nu skulle sukkeret gerne være krystalliseret og have samlet sig om mandlerne.
  • Rør godt rundt og giv igen mandlerne 2 minutter ved fuld effekt. Nu begynder sukkeret at smelte og karamellisere.
  • Rør rundt og giv mandlerne yderligere 30 sekunder af gangen ved fuld effekt, hvis de ønskes mere blanke/brændte. Der er forskel på, hvor meget eller lidt mikroovne varmer. Rør godt rundt imellem hver omgang.
  • Når mandlerne er færdige, bredes de ud på et stykke bagepapir og skilles forsigtigt ad. Afkøl mandlerne og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Noter

Ønsker man at tilføje smag af fx lakridspulver, stødt kanel, vanilje, kakao eller lignende til mandlerne, så røres det blot sammen med mandler, sukker og vand i skålen.