Go Back
+ servings

Porretærte med kylling og bacon

Bagetid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 100 gr koldt smør
  • 225 gr hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • ½ dl vand

Tærtefyld

  • 1 pk bacon i tern
  • 2 stk kyllingebryst (skåret i mundrette tern)
  • 2 porrer (skåret i tynde ringe)
  • 2 tsk karry
  • 5 æg
  • 2 dl creme fraiche (eller fløde/mælk)
  • 75 gr revet ost (fx mozzarella)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Smuldr smørret i melet, tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vandet. Hvis dejen virker for tør, så tilsæt en smule mere vand lidt ad gangen.
  • Udrul tærtedejen og beklæd en tærteform (ca 25 cm i diameter) med dejen. Prik huller i dejen med en gaffel og forbag den ved 190 °C (varmluft) i ca. 10 minutter. Bruges en rulle færdiglavet tærtedej, forbages den efter anvisning på pakken.
  • Opvarm en stor pande og steg bacontern brune og sprøde heri.
  • Tag baconstykkerne af panden og brun herefter kyllingen i det tiloversblevne baconfedt.
  • Tilsæt porrer i tynde ringe og sauter i et par minutter. Tilsæt herefter karry og det stegte bacon til panden og rør godt rundt. Fordel fyldet i et jævnt lag i den forbagte tærtebund.
  • Æg, creme fraiche, revet ost, salt og peber piskes sammen og hældes over tærtefyldet.
  • Bag tærten ved 190 °C (varmluft) i ca 30 minutter, indtil tærten er gylden og æggemassen er stivnet.
  • Server tærten varm eller lun med salat til.

Noter

I stedet for creme fraiche, kan man bruge lignende, syrnede mælkeprodukter, fx kvark, skyr, eller lignende. Man kan også bruge mælk eller fløde til tærten.