Go Back
+ servings

Hakkebøffer med løg

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 4 løg (skrællede og skåret i tynde ringe)
  • 25 gr smør
  • 500 gr hakket oksekød
  • salt og peber

Brun sauce

  • 2 dl oksebouillon (evt ½ bouillonterning + vand)
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl vand
  • 1 nip sukker
  • evt. saucekulør
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm halvdelen af smørret op på en stegepande og brun løgringene i smørret. Når løgene er bløde og lysebrune, tages de af varmen og stilles til side.
  • Imens formes kødet til 4 lige store hakkebøffer, som krydres godt med salt og peber på begge sider.
  • Varm det restende smør op på panden uden at rengøre den efter løgene først. Steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side, til de er svagt rosa eller gennemstegte, alt efter smag og behag. Tag bøfferne af og sæt dem til side.
  • Hæld bouillon og fløde på den varme pande. Ryst hvedemel og vand sammen i en meljævner og tilsæt det til panden under omrøring. Lad saucen koge igennem i et par minutter, til den tykner let og skum evt. lidt af fedtet fra overfladen væk med en ske, hvis der er for meget.
  • Tilsæt kulør, hvis saucen skal være brun og smag til med et nip sukker, salt og peber.
  • Kniber det med plads til at lave saucen i panden, så nøjes med at hælde fløde og bouillon i panden, så al den gode smag kommer med. Hæld herefter al væden over i en gryde og lav saucen i den.
  • Anret hakkebøfferne i den varme sauce i panden. Placer de bløde løg ovenpå bøfferne og server med kogte kartofler og agurkesalat ved siden af.

Noter

Bøfferne kan også serveres med rugbrød til i stedet for kartofler og agurkesalat.